EigenBeheer.com HOME Over EigenBeheer.com Contact Algemene voorwaarden
dé oplossing voor een pensioen op maat
Onze filosofie

Uitklappen     No nonsense
Inklappen     No nonsense

Waarom werkzaamheden uitbesteden als u het zelf ook kunt? Bij ons krijgt u de keuze om het zelf te doen of het door ons te laten uitvoeren.


Uitklappen     Pensioen is een inkomensvoorziening, geen aftrekpost
Inklappen     Pensioen is een inkomensvoorziening, geen aftrekpost

Sommige ondernemers zien het pensioen hoofdzakelijk als een korting op de vennootschapsbelasting. Wij zien het als een voorziening voor uzelf en uw nabestaanden om te zijner tijd een verzorgd leven te kunnen (laten) leiden. Dat levert nu uiteraard een aftrekpost op, maar wij zijn als pensioendeskundigen meer geïnteresseerd in uw oudedag en de verzorging van uw nabestaanden. Onze nadruk ligt dus meer op het afdekken van de risico′s dan op een zo hoog mogelijke aftrek.


Uitklappen     Heldere, scherpe tarieven
Inklappen     Heldere, scherpe tarieven

Voor alle diensten die we op de internetsite aanbieden gelden vaste prijzen, zonder bijkomende kosten. Als u andere wensen heeft krijgt u van ons tevoren een prijsopgave.


Uitklappen     Uw tijd is kostbaar, die van ons ook
Inklappen     Uw tijd is kostbaar, die van ons ook

De meeste ondernemers delen het liefst zelf hun tijd in. Dat geldt voor u en ook voor ons. Daarom werken wij volledig digitaal. Vragen beantwoorden we binnen 48 uur per email (uitgezonderd feestdagen en weekenden) en uw opdracht is gegarandeerd binnen 3 weken door ons afgehandeld. Redden we deze deadlines niet? Dan krijgt u automatisch 10% korting op uw factuur.


Stappenplan1. Wijziging van de arbeidsvoorwaarden
  • De algemene vergadering van aandeelhouders moet besluiten om u een pensioen toe te kennen. Dit lijkt (en is) in de meeste gevallen een formaliteit, maar de belastingdienst kan u vragen naar de notulen, die u zult moeten overleggen. Uw boekhouder of accountant kan u hierbij helpen, maar u kunt dit ook zelf doen. Download het sjabloon van onze website en pas het aan uw situatie aan. Vergeet niet te ondertekenen!


2. Opmaken van de aanvullende arbeidsovereenkomst

In een pensioenovereenkomst moet worden vastgelegd op welk pensioen u recht heeft en aan welke voorwaarden moet worden voldaan. U heeft hiervoor meerdere mogelijkheden:
  • Op de website van de belastingdienst zijn sjablonen geplaatst die kunnen worden gebruikt voor pensioenopbouw in eigen beheer. Hoewel deze niet perfect zijn en in specifieke situaties niet alle mogelijkheden bevatten raden wij deze sjablonen toch aan. Uw pensioen voldoet hiermee altijd aan de voorwaarden die de belastingdienst stelt, zodat u er altijd zeker van bent dat u voldoet aan alle fiscale voorwaarden. Als u een afwijkend sjabloon gebruikt zult u uw pensioenbrief altijd aan de belastingdienst ter controle voor moeten leggen. Download het sjabloon van de internetsite van de Belastingdienst en pas het aan uw situatie aan. Vergeet niet te ondertekenen!

  • De sjablonen van de belastingdienst zijn zo opgezet dat alle mogelijke dekkingen erin staan. Bovendien moeten bepaalde keuzes worden gemaakt waarvan u wellicht de consequenties niet kunt overzien. Daarom bieden wij aan om voor u een pensioenovereenkomst op te stellen. Kijk bij Onze diensten voor meer informatie over de mogelijkheden en de tarieven.


3. Pensioenreserve opbouwen
  • Op de balans wordt een pensioenreserve geplaatst. De belastingdienst stelt als voorwaarde dat deze actuarieel is berekend. Dat wil zeggen: rekening houdend met uw sterftekans en oprenting van de reserve. Tenzij u actuarieel geschoold bent is het niet aan te raden om dit zelf te berekenen. Daarom bieden wij aan om voor u de berekening te maken. Kijk bij Onze diensten voor meer informatie over de mogelijkheden en de tarieven.


4. Afsluiten van een risicoverzekering
  • Uw ouderdomspensioen bouwt u in de loop der jaren in uw b.v. op, zodat er op uw pensioendatum genoeg geld is om u van een verzorgde oudedag te voorzien. Uw nabestaandenpensioen bouwt u niet op omdat u niet weet of en wanneer u voor de pensioendatum overlijdt. Er zal in de meeste gevallen niet genoeg geld in de b.v. aanwezig zijn om een nabestaandenpensioen uit te keren. De oplossing is om dit verzekeren.

    Omdat de meeste ondernemers hun verzekeringen bij hun vaste assurantietussenpersoon hebben ondergebracht, is het het meest voor de hand liggend om daar de risicoverzekering te sluiten. Uw assurantietussenpersoon kan voor u zoeken naar de goedkoopste aanbieding in uw situatie. Heeft u geen assurantietussenpersoon? Kijk dan hier of hier.